ANO aicina apturēt karadarbību Sīrijā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ANO Ģenerālā asambleja piektdien pieņēmusi rezolūciju, kurā pausts aicinājums apturēt karadarbību Sīrijā un izbeigt uzbrukumus mierīgajiem iedzīvotājiem.

Kaut arī ir maz ticams, ka nesaistošā rezolūcija panāks pārmaiņas Sīrijā, tā signalizē starptautiskās sabiedrības arvien pieaugošo vilšanos par konflikta turpināšanos, kā arī strupceļu, kādā šajā jautājumā nonākusi ANO Drošības padome.

Rezolūcijā, kuru Kanādas vadībā iesniedza 74 valstis, aicināts nekavējoties apturēt karadarbību, aizsargāt civiliedzīvotājus, kā arī pieprasīts visām pusēm ievārot starptautiskās humanānās tiesības.

Drošības padome tajā mudināta «arī turpmāk rīkoties atbilstoši atbildībai», kas tai ir attiecībā uz miera un drošības garantēšanu, sperot papildu soļus, lai apturētu krīzi.

193 valstu forumā «par» balsoja 122 valstis, 13 balsoja «pret», ieskaitot Ziemeļkoreju, Kubu un Zimbabvi, bet 36 atturējās.

Arī Krievija balsoja «pret», skaidrojot, ka dokumentā nav pienācīgās detaļās atainota teroristu loma konfliktā. Tā arī norādīja, ka jautājums ir jārisina Drošības padomē.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu