Tramps paziņo, ka Džuliani nebūs viņa administrācijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Ņujorkas mērs Rūdijs Džuliani, kurš aktīvi atbalstīja jaunievēlēto ASV prezidentu Donaldu Trampu viņa vēlēšanu kampaņas gaitā, tomēr nebūs Trampa administrācijā pēc viņa inaugurācijas janvārī, piektdien paziņoja Tramps.

Džuliani bija viens no kandidātiem prestižajam valsts sekretāra amatam, bet ASV mediji pievērsa pastiprinātu uzmanību viņa biznesa darījumiem, kuri varētu radīt interešu konfliktus.

Tramps piektdien sacīja, ka Džuliani kādas tikšanās laikā 29.novembrī pateicis par savu lēmumu nekandidēt uz amatiem jaunajā valdībā.

«Rūdijs būtu bijis izcils šī kabineta loceklis vairākās lomās, bet es pilnībā respektēju un saprotu viņa iemeslus palikt privātajā sektorā,» teikts jaunievēlētā prezidenta paziņojumā.

«Viņš ir un arī turpmāk būs tuvs personīgs draugs, un, kā jau pienākas, es viņam lūgšu padomus un varu paredzēt viņam svarīgu vietu administrācijā vēlāk,» piebilda Tramps.

Bijušais federālais prokurors Džuliani izpelnījās ievērību kā Ņujorkas mērs, kontrolējot situāciju pilsētā pēc 2001.gada 11.septembra teroraktiem, un tika iesaukts par «Amerikas mēru».

Žurnāls «Time» viņu atzina par 2001.gada cilvēku.

Pēc Trampa uzvaras prezidenta vēlēšanās Džuliani neslēpa, ka vēlas ieņemt valsts sekretāra amatu, tomēr piektdien viņš pateica, ka turpinās strādāt savās tieslietu un konsultāciju firmās.

«No privātā sektora viedokļa es paredzu, ka palīdzēšu jaunievēlētajam prezidentam jebkādā veidā, ko viņš uzskata par nepieciešamu un piemērotu,» piebilda Džuliani.

Tramps uzslavēja 72 gadus veco Džuliani kā «ārkārtīgi talantīgu un patriotisku amerikāni» un sacīja, ka «vienmēr būs pateicīgs» Džuliani par atbalstu viņa vēlēšanu kampaņai.

Džuliani arī turpmāk būs vadītāja vietnieks prezidenta pārejas komandā, kuru vada jaunievēlētais viceprezidents Maiks Penss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu