Baltkrievija apsūdz Krievijas medijus baltkrievu tautas aizskaršanā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS

Baltkrievijas Informācijas ministrija aicinājusi Krievijas varasiestādes vērsties pret dažiem Krievijas medijiem, kas apšauba Baltkrievijas suverenitāti un aizskar baltkrievu tautu.

«Informatīvās telpas analīze parādīja, ka pēdējā laikā arvien biežāk virknē mediju un interneta resursu parādās tendenciozi, bet reizēm atklāti destruktīvi materiāli par Baltkrieviju, mūsu valsts varu, baltkrievu tautu,» paziņoja informācijas ministre Lilija Ananiča.

Viņa nosaukusi virkni mediju, kuru publikācijās «tiek apšaubīta Baltkrievijas suverenitāte, atrodas aizskaroši izteikumi par baltkrievu tautu, tās vēsturi, valodu, kultūru, tiek tendenciozā veidā pasniegta Baltkrievijas valsts galvas, dažādu jomu - politikas, ekonomikas, kultūras - varas struktūru darbība».

«Turklāt pastāvīgi tiek izvirzītas tēzes par «Baltkrievijas aiziešanu uz Rietumiem», «Baltkrievijas varas pretkrievisko politiku» un tā tālāk,» sacīja Ananiča.

Šonedēļ kļuva zināms, ka Baltkrievijas Izmeklēšanas komiteja izmeklē krimināllietas, kas ierosinātas pēc panta «Rasu, nacionālā vai reliģiskā naida vai nesaskaņu kurināšana» attiecībā pret trim Krievijas mediju «Regnum», «Lenta.ru» un «Eurasia Daily» autoriem.

Aizdomās turamie Dmitrijs Aļimkins, Jurijs Pavlovcs un Sergejs Šiptenko aizturēti un viņiem kā drošības līdzeklis noteikts apcietinājums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu