Sprādzienos Stambulā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 38

TVNET/LETA/AFP/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijas lielākajā pilsētā Stambulā sestdien notikušajos divos sprādzieni pie futbola stadiona bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 38 cilvēkiem un ievainoti 166, paziņoja iekšlietu ministrs Sileimans Soilu. Pirmajā sprādzienā eksplodēja automobilī ievietots spridzeklis uz pakalna pie Stambulas futbolkluba «Besiktas» stadiona. Otrs sprādziens notika parkā un to sarīkojis terorists pašnāvnieks.

Iepriekš tika vēstīts par 29 bojāgājušajiem.

Soilu sacīja, ka bojāgājušo vidū ir 30 policistu, septiņi civiliedzīvotāji un viena persona, kuras identitāte nav noteikta.

Turcijas premjerministra vietnieks Numans Kurtulmušs televīzijas kanālam «CNN-Turk» sacīja, ka sākotnējās izmeklēšanas liecības norāda uz to, ka sestdienas eksplozijas sarīkoja kurdu kaujinieku grupējums «Kurdistānas Strādnieku partija» (PKK).

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans, kurš atcēla plānoto vizīti Kazahstānā, paziņoja, ka viņa valsts nesalūzīs terorisma priekšā.

«Ikreiz, kad Turcija sper soli pozitīvā virzienā, tūlītēja atbilde ir asinsizliešana, dzīvību zaudēšana, brutalitāte un haoss, ko izraisa teroristisko organizāciju asiņainā roka,» teikts prezidenta tiešsaistē izplatītajā paziņojumā.

Bumbas eksplodēja ar apmēram 45 sekunžu intervālu netālu no stadiona «Vodafone Arena», kas ir vietējās futbola komandas «Besiktas» mājvieta. Neilgi pirms eksplozijām bija noslēgusies kluba spēle pret Bursas klubu «Bursaspor». Tomēr lielākā daļa skatītāju no stadiona, kas atrodas Stambulas Eiropas daļā, bija paspējuši izklīst pirms eksplozijām.

Pirmajā sprādzienā eksplodēja automobilī ievietots spridzeklis uz pakalna pie «Besiktas» stadiona. Otrs sprādziens notika parkā un to sarīkojis terorists pašnāvnieks, apliecināja iekšlietu ministrs.

Soilu norādīja, ka ir pazīmes, kas liecina, ka uzbrukumi bija vērsti pret policiju.

Jau pirms spēles tika pastiprināti drošības pasākumi, jo abu futbola komandu līdzjutēju starpā valda saspīlējums. Šī bija pirmā reize vairāku gadu laikā, kad «Byrsaspor» līdzjutējiem bija atļauts apmeklēt «Besiktas» spēli.

Vicepremjers Kurtulmušs norādīja, ka uzbrukumā izmantoti 300-400 kilogrami sprāgstvielu.

Piesardzības dēļ policijas darbinieki uzspridzināja citu aizdomīgu pie stadiona novietotu automašīnu, bet varasiestādes daļēji aizliedza pārraidīt Turcijā materiālus no notikuma vietas, savukārt pirmā oficiālā informācija par bojāgājušo skaitu tika publiskota vairākas stundas pēc incidenta.

Svētdien Turcijā izsludinātas sēras.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu