Merkele un Olands atbalsta sankciju pagarināšanu pret Krieviju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP

Vācijas kanclere Angela Merkele un Francijas prezidents Fransuā Olands otrdien paziņoja, ka atbalsta sankciju pagarināšanu pret Krieviju, kas tika ieviestas, reaģējot uz Maskavas agresiju pret Ukrainu.

Merkele norādīja, ka, ņemot vērā Minskas pamiera līguma nepildīšanu un regulāros uguns pārtraukšanas pārkāpumus, «būs nepieciešams vēlreiz pagarināt sankcijas pret Krieviju».

Arī Olands kopīgajā preses konferencē Berlīnē piekrita, ka Minskas vienošanās izpildē nav pietiekama progresa, piebilstot, ka viņš tāpat kā Merkele atbalsta sankciju pagarināšanu.

Kāda Eiropas Savienības (ES) amatpersona aģentūrai izteicās, ka pret Krieviju vērsto sankciju pagarināšanas jautājumā starp dalībvalstīm pirms ceturtdien gaidāmā samita, «šķiet, ir konsenss». Tomēr amatpersona piebilda, ka dažām dalībvalstīm esot svarīgi vispirms uzklausīt Merkeles un Olanda viedokli.

Tikmēr Krievijas ārlietu ministra vietnieks Grigorijs Karasins Francijas un Vācijas līderu izteikumus jau nosaucis par «ciniskiem un neproduktīviem».

Ekonomiskās sankcijas tika ieviestas 2014.gada jūlijā, kad virs Krievijas atbalstīto teroristu bandu kontrolētās teritorijas Ukrainas austrumos tika notriekta Malaizijas pasažieru lidmašīna. Sankcijas skāra Krievijas enerģētikas, aizsardzības un finanšu nozares un šobrīd tās ir spēkā līdz nākamā gada 31.janvārim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu