Irkutskā ar surogātalkoholu noindējušies jau 60 cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Bojāgājušo skaits Irkutskā, Krievijas Sibīrijas daļā, pēc alkoholu saturoša mazgāšanās līdzekļa «Bojarišņik» iedzeršanas pieaudzis līdz 60 cilvēkiem, trešdien paziņoja reģiona Veselības ministrijas preses sekretāre Tatjana Škurska.

Slimnīcās joprojām ir 40 cilvēki, bet pieci izrakstīti pēc tam, kad viņiem vairs nav bijis saindēšanās simptomu.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja atklāja, ka cietušie sadzērušies mazgāšanās līdzekli «Bojarišņik» («Vilkābele»), kas saturējis metanolu.

Tiesa gan, uz produkta iepakojuma esot bijis norādīts, ka tā sastāvā ir etilspirts, norādīja reģiona Veselības ministrija.

Šķidrums bijis pildīts pudelēs, uz kurām norādīts, ka tas ir vannas līdzeklis ar vilkābeļu smaržu. Uz etiķetes bijis rakstīts, ka tas nav paredzēts iekšķīgai lietošanai.

Foto: Sputnik/LETA

Sakarā ar cilvēku masveida saindēšanos pirmdien ārkārtas stāvoklis noteikts Irkutskā, bet otrdien - arī Irkutskas apgabalā.

Izmeklējot lietu par cilvēku nāvi «Bojarišņik» lietošanas rezultātā, likumsargi aizturējuši 11 cilvēkus. Aptuveni 100 cilvēki nopratināti kā liecinieki.

Lētas smaržas un sejas losjoni, kas satur alkoholu, tiek pārdoti bez ierobežojumiem, kas attiecas uz alkoholiskajiem dzērieniem, un sociāli nelabvēlīgākajā sabiedrības daļā reizēm tiek lietoti alkohola vietā.

Saindēšanās ar nelegālo alkoholu Krievijā ir bieža parādība, bet šis ir viens no lielākajiem bojāgājušo skaitiem pēdējos gados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu