Maltā nosēdusies nolaupīta pasažieru lidmašīna ar 118 cilvēkiem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maltā nosēdusies pasažieru lidmašīna ar 118 cilvēkiem, kuru sagrābis nolaupītājs, kas apgalvo, ka viņam esot rokasgranāta, ziņo mediji.

(Papildināts viss teksts.)

Maltas premjerministrs Džozefs Muskats tviterī paziņojis, ka no lidmašīnas izlaista pirmā 25 cilvēku grupa, kurā ir sievietes un bērni, un šobrīd lidmašīnu gatavojas pamest otra 25 cilvēku grupa.

Lidmašīna A320 pieder Lībijas lidsabiedrībai «Afriqiyah Airways», un tā veica iekšējo reisu no Sebhas uz Tripoli, taču nolaupītāji to novirzīja uz Maltu.

Lidmašīnā atrodas 111 pasažieri un septiņi apkalpes locekļi, un Maltā tā nosēdās plkst.12.32 pēc Latvijas laika.

Maltas valdība apstiprinājusi, ka nolaupītāji ir divi.

Viens nolaupītājs paziņojis, ka viņš ir 2013.gadā gāztā Lībijas diktatora Muamara Kadafi atbalstītājs.

Viņš apsolījis, ka gadījumā, ja viņa prasības tiks izpildītas, viņš atbrīvošot visus pasažierus, paturot gūstā vienīgi lidmašīnas apkalpi. Tomēr pagaidām nav zināms, kādas ir šīs prasības, vēsta laikraksts «Times of Malta».

Tikmēr kāds avots Maltas valdībā aģentūrai DPA pavēstījis, ka šobrīd notiekot par drošību atbildīgo augstāko amatpersonu sēde, kurā tiek spriests par ķīlnieku atbrīvošanas operāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu