Putins: ASV demokrātu e-pastus uzlauzušie hakeri «izgaismoja patiesību»

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien pauda atbalstu kiberuzbrukumu ASV Demokrātu partijai īstenojušajiem hakeriem, sakot, ka viņi «izgaismoja patiesību».

Labākais pierādījums tam, ka hakeri izgaismojuši vērtīgu informāciju, ir tas, ka Demokrātu nacionālās komitejas priekšsēdētāja atkāpās no amata hakeru nozagtās informācijas dēļ, Putins sacīja ikgadējā preses konferencē.

Pēc, kā daudzi uzskata, Krievijas īstenotā kiberuzbrukuma nopludinātie e-pasti atbilstoši vienai interpretācijai liecinājuši par centieniem kaitēt Vermontas senatora Bērnija Sandersa centieniem uzvarēt cīņā par demokrātu Baltā nama nomināciju.

Tas, vai hakeri bijuši krievi, ir mazāk svarīgi, kā informācija, kuru viņi izgaismoja, skaidroja Putins.

Izsakoties par ASV vēlēšanu laikā notikušajiem Krievijas hakeru kiberuzbrukumiem Savienoto Valstu Demokrātu partijas e-pastiem, ASV prezidents Baraks Obama preses konferencē pagājušajā nedēļā norādīja, ka Maskavas augstākās vadības līdzdalība ir pašsaprotama.

«Krievijā maz kas notiek bez Vladimira Putina. Tā ir samērā hierarhiska operācija. Pēdējo reizi, kad es pārbaudīju, tur nebija lielu debašu vai demokrātiskas apspriešanas, jo īpaši jautājumos par politiku pret Savienotajām Valstīm,» sacīja Obama.

ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde un Federālais izmeklēšanas birojs ir vienisprātis, ka Krievija iejaucās ASV prezidenta vēlēšanās, cenšoties panākt Donalda Trampa ievēlēšanu, pagājušajā nedēļā vēstīja laikraksts «Washington Post».

Savukārt telekanāls NBC ziņoja, ka Putins bija personīgi iesaistīts hakeru uzbrukumos ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā, lai atriebtos demokrātu kandidātei Hilarijai Klintonei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu