Putins neizslēdz AES būvniecības iespējamību Kaļiņingradā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins neizslēdz iespēju būvēt atomelektrostacijas (AES) ar nelielu jaudu, lai Kaļiņingradu nodrošinātu ar stabilu energoapgādi.

Putins norādīja, ka Kaļiņingradā steidzami nepieciešams atrisināt jautājumu par enerģētikas neatkarību un pašpietiekamību.

«Mēs risinām problēmu par stabilu un neatkarīgu energoapgādi Kaļiņingradā. Tiek plānotas sašķidrinātās dabasgāzes piegādes, elektrostaciju būvniecība, neizslēdzot iespējamību par nelielu AES izmantošanu, kas tiek ražotas Krievijā. Tas ir viens no Kaļiņingradas attīstības pamata jautājumiem,» uzsvēra prezidents savā ikgadējā lielajā preses konferencē.

Viņš skaidroja, ka Eiropas Savienības (ES) lēmums iekļaut Baltijas valstis tās energoresursu zonā «rada mums problēmas, problēmas attiecībā uz energoapgādi Kaļiņingradai.»

«Mums visu laiku Eiropas partneri saka, ka nepieciešams satuvināties, nepieciešams meklēt nozares, kurās satuvināties, bet šeit ir gluži pretēji, bez jebkādiem redzamiem iemesliem tiek izjauktas attiecības, šajā gadījumā ļoti jutīgā un svarīgā enerģētikas jomā,» uzsvēra Putins.

2013.gadā Krievijas valsts uzņēmums «Rosatom» apturēja AES būvniecību Kaļiņingradas apgabalā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu