ĀM vairākās valstīs novērojusi tautiešu interesi par Latvijas pilsonības atjaunošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tautiešu interese par Latvijas pilsonības atjaunošanu ir saglabājusies, īpaši Lielbritānijā, Īrijā, Vācijā, ASV un Izraēlā dzīvojošajiem, norādīts ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) ikgadējā ziņojumā par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības (ES) jautājumos.

Ziņojumā skaidrots, ka šā gada pirmajos trīs ceturkšņos Latvijas pārstāvniecībās tika pieņemti 3676 pieteikumi pilsonības reģistrācijai.

Tāpat šā gada pirmajos trijos ceturkšņos Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs pieņemti 127 134 vīzu pieteikumi. Šie rādītāji kopumā atbilst 2015. gada līmenim, liecinot par pārstāvniecībās saņemto vīzu pieteikumu skaita stabilizēšanos. Šajā gadā valsts nodevās par vīzu pieteikumu izskatīšanu tika iekasēti 4 550 159 eiro.

Kopumā 2016.gada pirmajos trīs ceturkšņos Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs sniegti 66 495 maksas pakalpojumi, neskaitot vīzas, par kuriem iekasēta konsulārā un valsts nodeva 1 436 674 eiro apmērā.

Papildus tika sniegti arī 83 407 bezmaksas pakalpojumi, jo sevišķi Latvijas vēstniecībās Lielbritānijā, Īrijā un Vācijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu