Medvedevs Obamas administrācijai veltītu komentāru noslēdz ar «RIP»

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Pēc ASV prezidenta Baraka Obamas lēmuma pasludināt par «persona non grata» 35 Krievijas diplomātus Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs Baltajam namam veltītu komentāru noslēdzis ar abreviatūru RIP («requiescat in pace» jeb «rest in peace»), kas nozīmē «dusi mierā».

«Žēl, ka Obamas administrācija, kas sāka ar mūsu attiecību atjaunošanu, beidz savu termiņu pret Krieviju vērstā agonijā,» tviterī angļu valodā ierakstīja Medvedevs, noslēdzot komentāru ar abreviatūru RIP.

Obama ceturtdien paziņoja, ka, reaģējot uz Maskavas «agresīvajiem» kiberuzbrukumiem Savienoto Valstu amatpersonām, pret Krieviju tiks vērstas jaunas sankcijas un 35 Krievijas diplomāti, kas strādā vēstniecībā Vašingtonā un konsulātā Sanfrancisko, tiek pasludināti par «persona non grata» un viņiem 72 stundu laikā jāpamet ASV.

ASV sankcijas vērstas pret deviņām organizācijām un fiziskajām personām, tostarp pret Krievijas Federālo drošības dienestu (FDD) un pret Krievijas armijas izlūkdienestu (GRU).

Tiks slēgti arī divi Krievijas lietotie objekti ASV, kuri izmantoti «ar izlūkošanu saistītiem mērķiem».

Reaģējot uz to, Krievija piektdien paziņoja par nodomu izraidīt 35 ASV diplomātus.

Valsts domes Drošības komitejas priekšsēdētāja Irīna Jarovaja piektdien paziņoja, ka Krievijai piemērotās sankcijas ir Obamas atriebība vēlētājiem par republikāņa Donalda Trampa ievēlēšanu prezidenta amatā.

Kiberuzbrukumi bija vēsti pret demokrātu kandidātes Hilarijas Klintones priekšvēlēšanu kampaņu.

Tramps, kas iepriekš pozitīvi izteicies par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un solījis uzlabot attiecības ar Krieviju, teorētiski var atcelt Obamas administrācijas piemērotās sankcijas, kad 20.janvārī stāsies prezidenta amatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu