Asads: Pēc Alepo atgūšanas Sīrijas armija ir «ceļā uz uzvaru»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijas prezidents Bašars al Asads intervijā Francijas medijiem, kas pilnā apjomā tiks pārraidīta pirmdien, pauda pārliecību, ka valdības spēki pēc Alepo atgūšanas no nemierniekiem «ir ceļā uz uzvaru».

«Mēs to [Alepo atkarošanu nemierniekiem] neuzskatām par uzvaru, jo uzvara būs tad, kad būsim likvidējuši visus teroristus,» Asada teikto citē telekanāls RTL.

«Bet tas karā ir izšķirošs brīdis, jo mēs esam ceļā uz uzvaru.»

Vaicāts par pilsētas intensīvo apšaudīšanu, kas nodarījusi lielus postījumus un prasījusi daudzu mierīgo iedzīvotāju dzīvības, Asads sacīja: «Katrs karš ir slikts.»

«Bet ir jāatbrīvo, un tāda dažkārt ir cena. Galu galā cilvēki ir atbrīvoti no teroristiem,» prezidenta teikto citē medijs «France Info».

Svētdien tiekoties ar Francijas likumdevējiem, Asads sacīja, ka ir noskaņots «optimistiski» attiecībā uz šomēnes Astanā plānotajām jaunajām miera sarunām.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

Sīrijas miera sarunu nākamā kārta Astanā sāksies 23.janvārī, trešdien pavēstīja Turcijas ārlietu ministrs Mevlits Čavušolu.

Decembra beigās ar Turcijas un Krievijas atbalstu Sīrijas valdības un nemiernieku starpā tika panākta vienošanās par ugunspārtraukšanu, kas gan neattiecas uz ANO teroristu organizāciju sarakstā iekļautajiem grupējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu