Lietuvā publiskoti iesaucamo saraksti 2017.gadam

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lietuvas Aizsardzības ministrija pirmdien publiskojusi jaunos iesaucamo sarakstus 2017.gadam. Šajos sarakstos iekļauti vairāk nekā 25 000 jauniešu, kas dzimuši laikā no 1991. līdz 1997.gadam un, pēc ministrijas datiem, nav pilnībā vai uz laiku atbrīvoti no karadienesta.

Šogad Lietuvas Bruņotajos spēkos tiks iesaukti mazliet vairāk par 3500 jauniešiem. Pirmie no viņiem dosies dienēt aprīlī, pēdējie - decembrī, bet lielākais iesaukuma vilnis gaidāms oktobrī.

Lietuvas jaunais aizsardzības ministrs Raimunds Karoblis izteicis cerību, ka vajadzīgo skaitu izdosies nokomplektēt no brīvprātīgajiem. Kā ziņu aģentūrai BNS sacījis ministrijas pārstāvis Laimons Brazaitis, līdz šim dienestam brīvprātīgi jau pieteikušies 550 cilvēki.

Publiskotajos sarakstos iepretī katram uzvārdam norādīts arī precīzs laiks, līdz kuram šim iesaucamajam jāsazinās ar attiecīgo reģionālo karaklausības un komplektēšanas nodaļu, lai tur neveidotos rindas.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem iesaukšanas pavēstes jauniešiem pa pastu netiks sūtītas, un visa aktuālā informācija būs pieejama tikai internetā. Informāciju gan varēs saņemt arī pa tālruni vai personiski reģionālajās karaklausības un komplektēšanas nodaļās.

Jau ziņots, ka Lietuva, kas 2008.gadā atteicās no obligātā militārā dienesta, 2015.gada aprīlī pieņēma lēmumu par tā atjaunošanu, reaģējot uz Krievijas agresīvo darbību Ukrainā un tiecoties ātrāk nokomplektēt Bruņoto spēku vienības un sagatavot armijas rezerves.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu