ASV Senātā iesniegts likumprojekts par papildu sankcijām pret Krieviju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu senatoru grupa, kurā ir republikānis Džons Makeins un vairāki demokrātu senatori, otrdien iesniedza Kongresa augšpalātā Senātā likumprojektu, kas paredz papildu sankciju noteikšanu pret Krieviju tās kiberuzbrukumu dēļ.

Žurnālistiem par šā likumprojekta iesniegšanu paziņoja demokrātu senators Bens Kardins, kurš ir viens no šīs grupas.

«Mums uzbruka, un mums uzbruka Krievija,» sacīja Kardins.

Viņš uzsvēra, ka «izlūkdienestu 6.janvāra ziņojums skaidri pasaka to, ka uzbrukumu vadīja prezidents Putins un ka tā mērķis bija graut uzticību mūsu vēlēšanu sistēmai».

«Kad mūsu nācijai uzbruka Pērlhārborā, kad tai uzbruka [2001.gada] 11.septembrī, mēs spērām soļus pret tiem, kas mums uzbruka,» sacīja Kardins.

«Mēs nevaram darboties kā vienmēr. Mums ir jāsper soļi, lai būtu skaidrs, ka šādām darbībām būs sekas, un mūsu likumprojekts to dara,» viņš piebilda.

Kardins piebilda, ka šīs sankcijas skars enerģētikas sektoru un Krievijas valsts parāda vērtspapīrus.

Jau ziņots, ka ASV piektdien publiskoja izlūkdienestu ziņojumu ar secinājumu, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins «pavēlējis» veikt pasākumus ar mērķi ietekmēt ASV prezidenta vēlēšanas, lai grautu uzticēšanos šim demokrātiskajam procesam un kaitētu Demokrātu partijas kandidātei Hilarijai Klintonei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu