Draud izjukt Ziemeļīrijas valdība; «Sinn Fein» atsakās turpināt sarunas

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Tim Ireland / TT NYHETSBYRÅN

Ziemeļīrijā īru nacionālistu partija «Sinn Fein», turpinoties konfliktam ar protestantu līderiem par šīs Apvienotās Karalistes teritorijas brūkošo vienotības valdību, paziņojusi, ka ir apņēmības pilna piespiest Ziemeļīriju sarīkot jaunas vēlēšanas.

«Sinn Fein» līderi trešdien Belfāstā pēc sarunām ar Apvienotās Karalistes Ziemeļīrijas lietu ministru Džeimsu Broukenšīru paziņoja, ka nav ieinteresēti turpināt sarunas, līdz nebūs notikušas jaunas vēlēšanas.

Ziemeļīrijas teju desmit gadus pastāvējusī valdība oficiāli izjuks pirmdien, ja «Sinn Fein», kas šajā koalīcijā pārstāv īru katoļu pusi, atteiksies nosaukt pēcteci premjerministra vietniekam Mārtinam Makginesam.

Bijušais Īru republikāņu armijas (ĪRA) komandieris demisionēja šonedēļ pēc vairākus mēnešus ilgušā strīda ar protestantu partneri, kas atrodas valdības galvgalī, premjerministri Arlīnu Fosteri.

Cerībā panākt kompromisu, kas ļautu izvairīties no vēlēšanām, Broukenšīrs trešdien tiksies ar Fosteri un citiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu