ASV Senāta demokrātu līderis mudina Krievijai noteikt vēl stingrākas sankcijas

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Senāta demokrātu mazākuma līderis Čaks Šūmers trešdien aicināja noteikt Krievijai stingrākas sankcijas par kiberuzbrukumiem Savienoto Valstu prezidenta vēlēšanu kampaņas gaitā.

Savā pirmajā pēcvēlēšanu preses konferencē arī jaunievēlētais prezidents Donalds Tramps trešdien atzina, ka kiberuzbrukumos ir vainojama Krievija.

«Viens, par ko mēs visi tagad esam vienisprātis, ir tas, ka aiz hakeru uzbrukumiem mūsu vēlēšanām stāv Krievija. Pat jaunievēlētais prezidents tikko to pateicis,» sacīja Šūmers, zīmējoties uz Trampa preses konferencē teikto.

«Tāpēc mums vēl jo svarīgāk ir tas, ka mēs ne tikai saglabājam esošās sankcijas, bet mēs, uz to reaģējot, ieviešam jaunu, stingru sankciju režīmu, lai Krievija nevar tikt cauri sveikā ar to, ko viņi izdarīja, un citas valstis arī zinās, ka tās saņems sodu, ja mēģinās iejaukties mūsu vēlēšanās.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu