Francijas prezidenta vēlēšanu kandidāts Makrons kritizē Eiropas bēgļu politiku

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas politiskā nostāja bēgļu jautājumā «cietusi kolektīvu neveiksmi», trešdien atzina bijušais Francijas ekonomikas ministrs Emanuēls Makrons, kurš sevi pieteicis kā neatkarīgo kandidātu prezidenta vēlēšanām.

Eiropas ārējās robežas ir jāsargā stingrāk, sacīja politiķis, vienlaikus norādot, ka viņš netic nacionālo robežu drošībai.

Intervijā Vācijas raidorganizācijai ARD, atrodoties vizītē Berlīnē, kandidāts cildināja Vācijas kancleres Angelas Merkeles bēgļu politiku, sakot, ka viņas nostāja atbilst Eiropas vērtībām.

Viņš kritizēja tendenci samest visus ar migrāciju saistītos jautājumus vienā katlā, arī jautājumus par bēgļiem, kas bēg no vajāšanām, un teroristiem, kas sistēmu ekspluatē, lai īstenotu uzbrukumus.

«Tas ir svarīgi, ka Vācija rāda ceļu uz cilvēcību, ceļu uz mūsu vērtībām. Un es to vēlos aizstāvēt,» sacīja Makrons.

Prezidenta sociālista Fransuā Olanda valdības ekonomikas ministrs Makrons atkāpās no amata, lai dibinātu politisko kustību «En Marche» un izvērstu kampaņu ievēlēšanai prezidenta amatā.

Līdz ar Sociālistu partijas zemo popularitāti un galēji labējās Nacionālās frontes līderes Marinas Lepēnas pozīciju nostiprināšanos, pēdējās sabiedriskās domas aptaujās Makrona popularitāte augusi.

Atbilstoši pašreizējām prognozēm viņš varētu ierindoties trešajā vietā aiz Lepēnas un konservatīvā neoliberāļa Fransuā Fijona, bet varētu arī tikt pāri pirmajai kārtai, lai tad cīnītos otrajā kārtā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu