Tramps veterānu lietu ministra amatam izvirza Obamas administrācijas amatpersonu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps trešdien problēmu māktās Veterānu lietu ministrijas vadītāja amatam izvirzījis prezidenta Baraka Obamas administrācijas amatpersonu Deivdu Šalkinu.

Šalkins, kurš šobrīd vada ministrijas veselības aprūpes sistēmu, «varēs vadīt virziena maiņu, kas mūsu Veterānu lietu ministrijai ir vajadzīga,» paziņojumā apliecināja Tramps.

Ministrijas reputācija cietus skandālā, kas izraisījies garo rindu dēļ, kurās veterāni spiesti gaidīt, lai slimnīcu sistēmā tiktu pie ārsta.

Daži pacienti paši aizgājuši no dzīves, gaidot uz aprūpi, bet dažu slimnīcu līdzstrādnieki viltojuši datus, radot iespaidu, ka pacienti ir apmeklējuši ārstus, kaut arī tas neatbilda patiesībai.

Šalkins uzsāka darbu Obamas administrācijā 2015.gadā pēc pārbīdēm, kas tika īstenotas skandāla piemeklētajā ministrijā.

Tramps veterānu aprūpi bija izraudzījies par vienu no savas kampaņas centrālajiem tematiem un ir sacījis, ka ministrijas vadītāja amatam intervē aptuveni 100 kandidātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu