CNN aicina Trampu pamatot viņa pārmetumus viltus ziņu izplatīšanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV telekanāls CNN trešdien nācis klajā ar paziņojumu, aicinot jaunievēlēto prezidentu Donaldu Trampu norādīt uz telekanāla kļūdām, kas esot pieļautas, publicējot informāciju par it kā esošo Trampu kompromitējošo informāciju.

Aicinājums ir reakcija uz Trampa vārdiem trešdienas preses konferencē, kurā jaunievēlētais prezidents atteicās atbildēt uz CNN korespondenta jautājumiem, apsūdzot telekanālu viltus ziņu izplatīšanā.

ASV un britu mediji, arī CNN, otrdien ziņoja par to, ka nesen publicētā ziņojumā ir norādīts uz Trampu kompromitējošu informāciju, kas esot Krievijas specdienestu rīcībā.

Telekanāls atsaucās uz vārdos neminētiem avotiem ASV valdībā.

Reaģējot uz medijos izskanējušajām ziņām, ka Krievijas rīcībā esot kompromitējoša informācija par Trampu, jaunievēlētais Savienoto Valstu prezidents trešdien tviterī uzsvēra, ka Krievija nekad neesot vērsusi spiedienu pret viņu.

«Krievija nekad nav mēģinājusi izmantot sviras pret mani. Man ar Krieviju nav nekāda sakara - nekādu darījumu, nekādu aizdevumu, pilnīgi nekā,» tviterī paziņoja Tramps.

«Izlūkdienesti nedrīkstēja pieļaut šo viltus ziņu «noplūšanu» sabiedrībā. Pēdējais šāviens pret mani. Vai mēs dzīvojam nacistu Vācijā?» vaicāja Tramps.

Izlūkdienestu vadītāji pagājušajā nedēļā iepazīstinājuši Trampu un pašreizējo ASV prezidentu Baraku Obamu ar divas lappuses garu kopsavilkumu par to, ka Krievijas rīcībā ir potenciāli kompromitējoša informācija, ziņoja telekanāls CNN un laikraksts «New York Times», atsaucoties uz vairākām ASV amatpersonām, kurām esot nepastarpināta informācija par šo tikšanos.

Arī Krievija šos pieņēmumus noraidījusi. Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs sacīja žurnālistiem: «Kremlim nav kompromitējošas informācijas par Trampu.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu