Polijā ierodas pirmie ASV bruņutanku brigādes karavīri

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lech Muszynski / PAP

Amerikāņu karavīri, kas nosūtīti NATO austrumu flanga stiprināšanai, lai atturētu iespējamo Krievijas agresiju, ceturtdien šķērsoja Polijas robežu ar Vāciju, kur viņus sagaidīja poļu kolēģi, vēsta Polijas Radio.

ASV bruņutanku brigādes kaujas grupas karavīri Polijas rietumu robežu šķērsoja pie Olšinas, bet pēc tam devās uz bāzi Žagaņā, kur atradīsies ASV kontingenta pamatdislokācijas vieta.

ASV militārajā kolonnā bija vairāki desmiti kravas automašīnu un visurgājēju.

Oficiālā sagaidīšanas ceremonija paredzēta sestdien Žagaņā. Tajā amerikāņu karavīrus uzrunās Polijas premjerministre Beāta Šidlo un aizsardzības ministrs Antonijs Macerevičs.

ASV bruņutanku brigāde Polijā un citās reģiona valstīs tiks izvietota uz rotācijas pamatiem, īstenojot operāciju «Atlantic Resolve».

Polijā dislocētās brigādes sastāvā būs aptuveni 3500 karavīru un vairāk nekā 1000 spēkratu, tostarp tanki «Abrams», kaujas mašīnas «Bradley» un pašgājējas haubices «Paladin».

Pēc 2014.gadā īstenotās Krimas aneksijas un iebrukuma Ukrainas kontinentālajā daļā, pieaugot bažām par Krievijas agresīvo ārpolitiku, NATO Varšavas samitā pagājušā gada jūlijā tika pieņemts lēmums rotācijas kārtībā Polijā un Baltijas valstīs izvietot četrus starptautiskos bataljonus.

Papildus ASV paziņoja, ka uz reģionu nosūtīs bruņutanku brigādi.

Līdz šim Kolorado bāzētās 3.tanku brigādes karavīri piektdien Brēmerhāfenē sāka izkraut arī pa jūru pārsūtīto smago bruņojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu