Kijeva: Ukrainā notiesāti vairāk nekā 30 Krievijas karavīri

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas tiesas Donbasa bruņotā konflikta gaitā kopš 2014.gada aprīļa pieņēmušas 57 notiesājošus spriedumus par agresīva kara īstenošanu pret Ukrainu. Notiesāto vidū ir 39 Krievijas pilsoņi, arī 31 Krievijas karavīrs, pavēstīja Ukrainas Ģenerālprokuratūra.

Tiesām nodoti apsūdzības akti par vēl 27 cilvēkiem, intervijā Piektajam kanālam apliecināja galvenais kara prokurors Anatolijs Matioss.

Okupētajās Austrumukrainas teritorijās dislocēti 5000 Krievijas kadru karavīru, kā arī ap 40 000 teroristu pasludināto «tautas republiku» bruņotu atbalstītāju, janvāra sākumā apliecināja Ukrainas aizsardzības ministrs Stepans Poltoraks.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu