Francija pievienosies NATO Stratēģiskās komunikācijas izglītības centram Rīgā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pašlaik sarunu procesā par pievienošanos Rīgā bāzētajam NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centram ir Francija.

Kā apliecināja centra sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Curika, Zviedrija šonedēļ oficiāli parakstījusi līgumu, kļūstot par centra partnervalsti. Pašlaik sarunu procesā par pievienošanos centram ir arī Francija.

Līgums paredz attiecīgo valstu eksperta darbību līdzās pārējiem valstu ekspertiem, kas jau strādā izcilības centrā.

LETA jau vēstīja, ka vēstule par Zviedrijas interesi sadarboties ar izcilības centru saņemta pagājušā gada aprīlī. Zviedrijas valdība un Zviedrijas civilās aizsardzības aģentūra jau daudzu gadu garumā uzsvērušas nepieciešamību Zviedrijai būt gatavai reaģēt uz dezinformācijas kampaņām un citiem mūsdienu informācijas telpas izaicinājumiem.

«Pievienošanās izcilības centram ir solis, lai šīs spējas stiprinātu,» viņa sacīja, norādot, ka NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centram tas savukārt ir nozīmīgs solis, lai paplašinātu starptautisko ekspertu komandu un padziļinātu savu ekspertīzi.

Centra uzdevumi ir veicināt stratēģiskās komunikācijas attīstību, kā arī sniegt ekspertīzi un atbalstu NATO šajā jomā. Centra darbinieki izstrādā rīcības plānus, organizē apmācības un piedalās NATO mācībās. Tāpat Rīgā bāzētais centrs sniedz tiešu atbalstu stratēģiskās komunikācijas disciplīnās dalībvalstīm un NATO štābiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu