Tramps rosina atcelt pret Krieviju noteiktās sankcijas apmaiņā pret kodolieroču samazināšanu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/AP/LETA

Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka rosinās atcelt pret Krieviju noteiktās sankcijas apmaiņā pret kodolieroču samazināšanas līgumu ar Maskavu.

Intervijā laikrakstam «The Times» viņš pavēstīja, ka vēlas «ievērojami samazināt» abu vadošo kodollielvalstu - ASV un Krievijas - kodolieroču arsenālus.

«Viņiem ir sankcijas pret Krieviju - paskatīsimies, vai mēs varam noslēgt labas vienošanās ar Krieviju. Viens iemesls būtu tas, ka, manuprāt, kodolieroču skaitam būtu jābūt krietni mazākam un ievērojami samazinātam,» Trampa teikto citēja laikraksts.

«Krievija sankciju dēļ smagi cieš, bet es domāju, ka var notikt kas tāds, kas dos labumu daudziem cilvēkiem,» piebilda jaunievēlētais prezidents.

Tramps jau iepriekš ir pieļāvis iespēju atcelt pret Krieviju ieviestās sankcijas.

Tramps intervijā tomēr kritizēja Krievijas iejaukšanos Sīrijas pilsoņu karā, saucot to par «ļoti sliktu lietu», kas izraisījusi «šausmīgu humāno situāciju».

Viņš arī atklāja, ka iecels savu znotu Džaredu Kušneru par Tuvo Austrumu miera procesa vidutāju, aicinot Lielbritāniju uzlikt veto ikvienai ANO rezolūcijai, kas būtu kritiska pret Izraēlu. Tramps arī atkārtoja kritiku pret pašreizējā ASV prezidenta Baraka Obamas pieeju Irānas kodolprogrammas risināšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu