CIP direktors: Trampam vajadzētu mazāk tvītot un vairāk domāt par pienākumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktors Džons Brenans svētdien izteicies, ka jaunievēlētajam ASV prezidentam Donaldam Trampam vajadzētu mazāk tvītot un vairāk koncentrēties uz savu jauno pienākumu pildīšanu.

Brenans raidījumā «Fox News Sunday» brīdināja, ka nacionālās drošības jautājumi var radīt problēmas cilvēkam, kurš priekšvēlēšanu kampaņā savu personību stādījis augstāk par politiku.

CIP direktors norādīja, ka jaunievēlētajam prezidentam būtu jāsaprot, ka runāšanas un tvītošanas vietā viņam būs iespēja darīt kaut ko ASV nacionālās drošības labā.

«Spontanitāte nebūs tā, kas pasargās nacionālās intereses, un tādēļ, kad viņš runā vai rīkojas, viņam būtu jāsaprot, ka ietekme uz Savienotajām Valstīm var būt pamatīga,» sacīja Brenans.

Tramps ir pārmetis ASV izlūkdienestu amatpersonām nepamatota ziņojuma publiskošanu, kurā apgalvots, ka Krievijas rīcībā ir kompromitējoša informācija par viņu. Tramps pagājušajā nedēļā tviterī paziņoja, ka ASV izlūkdienesti darbojas kā nacistu spiegi.

Brenans intervijā «Fox News Sunday» sacīja, ka šādu salīdzinājumu uzskata par nepieņemamu un ir ņēmis to ļaunā.

Pēc sēšanās prezidenta krēslā Tramps plāno Brenanu CIP direktora amatā nomainīt ar Maiku Pompeo, kurš ir atzinis ASV izlūkdienestu secinājumus, ka Krievija mēģinājusi ietekmēt nesenās Savienoto Valstu vēlēšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu