Vācija: Trampa izteikumi raisa bažas NATO

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa izteikumi, ka NATO ir novecojusi organizācija, ir raisījuši bažas aliansē, pirmdien paziņojis Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers, piebilstot, ka Trampa komentāri ir pretrunā ar viņa paša izvirzītā aizsardzības ministra amata kandidāta sacīto.

Šteinmeiers, kurš ieradies Briselē uz Eiropas Savienības (ES) valstu ārlietu ministru sanāksmi, pirmdien ticies ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu. Ministrs norādīja, ka Trampa izteikumi Briselē uztverti ar bažām un tiks apspriesti ministru sanāksmē.

«Šīs dienas [kārtību] ietekmēs, ja ne noteiks jaunievēlētā Amerikas prezidenta paziņojumi, kas šeit, Briselē, izraisījuši izbrīnu un satraukumu, un, es pieņemu, ne tikai Briselē!» sacīja Šteinmeiers.

Viņš arī norādīja, ka jaunievēlētā ASV prezidenta komentāri nesakrīt ar to, ko Senātā pirms pāris dienām sacījis Trampa kandidāts aizsardzības ministra amatam Džeimss Matiss.

Tramps svētdien publicētā intervijā laikrakstiem «Bild» un «The Times» paziņoja, ka NATO ir novecojusi alianse, kas nav apgrūtinājusi sevi ar cīņu pret terorismu, un prognozēja arī citu valstu izstāšanos no Eiropas Savienības.

Viņš arī atkārtoja pirmsvēlēšanu kampaņas laikā teikto, ka alianses dalībvalstis pietiekami daudz līdzekļu nevelta aizsardzībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu