Lietuvas Seima ēkā nebūs atļauts ienest alkoholu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lietuvas Seima valde papildinājusi parlamenta iekšējās kārtības noteikumus, paredzot, ka Seima ēkā turpmāk nebūs atļauts ienest alkoholiskos dzērienus. Izņēmumi pieļaujami gadījumos, kad ēkā notiek oficiālas pieņemšanas vai citi protokola pasākumi.

Līdzšinējie noteikumi aizliedza parlamenta teritorijā ienest ieročus, spridzekļus, to daļas, tiem līdzīgus priekšmetus, pirotehniku, priekšmetus, ko var izmantot kā ieročus, noklausīšanās ierīces, viegli uzliesmojošas vai eksplozīvas vielas un vielas, kas rada ķīmisko vai bioloģisko piesārņojumu.

Kā ziņu aģentūrai BNS pastāstījusi Seima spīkera pirmā vietniece, Zemnieku un zaļo savienības frakcijas pārstāve Rima Bašķiene, jaunais lēmums pieņemts saistībā ar deputātu ziņojumiem, ka viņiem pirms Ziemassvētkiem un Jaungada dāvanās nests vīns un šampanietis.

«Lēmums pieņemts, lai Seims nekļūtu par institūciju, uz kuru tiek nesti alkoholiskie dzērieni, jo tie nav nekādi suvenīri, (..), lai nerastos bažas, ka Seimā kāds lieto alkoholu,» viņa skaidrojusi.

Novembra vidū jaunā sasaukuma Seims, tikko sācis strādāt, pieņēma lēmumu aizliegt alkohola tirdzniecību parlamenta ēdināšanas iestādēs. Oficiālās pieņemšanās alkohols ir atļauts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu