Porošenko: Ukraiņi var vilties ES, ja tiks aizkavēta Ukrainas ciešāka integrācija blokā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Ukrainas prezidents Petro Porošenko pirmdien brīdināja, ka ukraiņi var vilties Kijevas izvēlētajā eiropeiskajā kursā, ja vēl vairāk tiks aizkavēta tās ciešāka integrācija Eiropas Savienībā (ES).

Eiropas Parlaments (EP) un ES dalībvalstis decembrī panāca vienošanos par mehānismu bezvīzu režīma panākšanai ar Ukrainu, tomēr režīms spēkā vēl nav stājies.

«Vēl tālāka kavēšanās būtu kliedzoši netaisnīga, jo Ukraina ir maksājusi augstu cenu,» viņš pavēstīja ārvalstu vēstniekiem Kijevā.

«Tas būtu arī bīstami, nepamatotas aizkavēšanas turpināšanās varētu graut ukraiņu ticību Eiropai, uz ko Krievija patiesībā mērķē,» uzsvēra Porošenko, piebilstot, ka arī Ukrainas un ES asociācijas līgums vēl nav stājies spēkā.

«Mēs esam liecinieki centieniem veidot jaunu Dzelzs priekškaru, un šodien tā ir Krievija, kas to veido,» paziņoja Ukrainas prezidents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu