Pateicoties DNS pēdām cimdos, Īrijā notiesā garnadzi no Latvijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas pilsonim par virkni zādzību Īrijas tiesa aizvadītā gada nogalē piespriedusi sešu mēnešu cietumsodu, raksta «Baltic Ireland».

Aivars Maldonis stājās tiesas priekšā un tika apsūdzēts par 12 nodarījumiem, tai skaitā par laupīšanām un noziedzīga kaitējuma nodarīšanu periodā no 2013. gada jūlija līdz 2016. gada septembrim.

Maldonis tika aizturēts saistībā ar ielaušanos pēc tam, kad notikuma vietā tika atrasti cimdi

un, pārbaudot DNS, tika konstatēta sakritība ar paraugiem, kas atrasti iepriekšējo incidentu vietās.

Vīrieša advokāte atzina, ka iestājas par soda samazināšanu, ņemot vērā, ka pēc apcietināšanas viņas klients savu vainu pilnībā atzina. Aizstāve piebilda, ka Maldonis ir no Latvijas un dzīvo Īrijā pēdējos trīsarpus gadus kopā ar savu partneri un viņu diviem bērniem.

Tiesnesis atzina, ka Maldonis noziegumu izdarījis, «ekonomisku iemeslu spiests». «Tas ir nožēlojami, ka mums viņam ir jāpiespriež cietumsods pirms Ziemassvētkiem, bet tiesai nav izvēles,» nolasot spriedumu, teica tienesis.

Tiesa noraidīja trīs Aivaram Maldonim izvirzītās apsūdzības, ņēma vērā astoņas un piesprieda viņam sešu mēnešu cietumsodu par ielaušanos kādā īpašumā pērnā gada martā. Vīrietis tur nozaga lietas vairāk nekā 2400 € vērtībā, tostarp mēteli, divus urbjus un velosipēdu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu