ASV eksprezidents Džordžs Bušs vecākais un viņa sieva hospitalizēti

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais ASV prezidents Džordžs Bušs vecākais trešdien tika ievietots Hjūstonas slimnīcas intensīvās aprūpes nodaļā pneimonijas dēļ, savukārt viņa sieva Barbara tika hospitalizēta piesardzības apsvērumu dēļ pēc noguruma un klepus, paziņoja ģimenes preses sekretārs.

92 gadus vecajam eksprezidentam, kurš ir hospitalizēts jau kopš sestdienas, tika veikta procedūra «elpvada aizsardzībai un attīrīšanai, kam bija nepieciešami nomierinoši līdzekļi», sacīja ģimenes preses sekretārs Džims Makgrats.

Bušs bija stabilā stāvoklī un ērti atpūtās Hjūstonas Metodistu slimnīcā, kur viņš paliks uz novērošanu, teikts paziņojumā.

Eksprezidents tika ievietots intensīvās aprūpes nodaļā, lai risinātu «akūtu elpošanas problēmu, kuru izraisījusi pneimonija,» sacīja Makgrats. Viņš vēlāk paziņoja, ka ārsti ir apmierināti ar procedūras norisi.

Bušs sestdien tika ievietots slimnīcā elpas trūkuma dēļ.

91 gadu vecā Barbara Buša dažas nedēļas nejutās labi un trešdien nolēma, ka jāiziet medicīnas ekspertu veiktas pārbaudes.

Džordžs Bušs vecākais bija ASV prezidents no 1989. līdz 1993.gadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu