Neskatoties uz vēlēšanu sakāvi, Gambijas prezidents joprojām atsakās nodot varu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vēlēšanās sakāvi cietušais Gambijas prezidents Jahja Džammehs vēl arvien atsakās nodot varu, lai gan Rietumāfrikas valstu noteiktais termiņš pusnaktī ir beidzies.

Gambijas prezidenta vēlēšanās 1.decembrī uzvarēja nekustamo īpašumu magnāts Adama Berouss, tomēr Džammehs, kurš Gambijā valdījis 22 gadus, rezultātus atsakās atzīt.

Berouss, kuram ceturtdien paredzēts nodot amata zvērestu, sestdien, baidoties no vardarbības, aizbēga no Gambijas uz Senegālas galvaspilsētu Dakāru.

Rietumāfrikas valstu ekonomiskā kopiena (ECOWAS) trešdien paziņoja - ja līdz pusnaktij netiks rasts Gambijas politiskās krīzes risinājums, ECOWAS ķersies pie militāriem līdzekļiem, lai garantētu mierīgu varas nodošanu.

Senegālas, Nigērijas un Ganas karavīri jau sapulcējušies pie Senegālas robežas ar Gambiju, kur vismaz 26 000 iedzīvotāju kopš 1.janvāra pametuši valsti, baidoties no draudošā konflikta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu