Itālijā lavīna aprok viesnīcu; ir daudz bojāgājušo

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lavīnas nogruvumā zemestrīču satricinātajā Itālijā cietusi viesnīca «Hotel Rigopiano» Gransaso kalna nogāzē, kur gājuši bojā vairāki cilvēki.

Līdz šim atrastas trīs cilvēku mirstīgās atliekas, vēsta laikraksts «Repubblica». Netiek sniegta informācija par viņu identitāti.

«Ir daudz mirušo,» pirms tam paziņoja Antonio Kroketa, kurš vada Alpu policijas grupu, kas mēģina piekļūt no ārpasaules nošķirtai viesnīcai.

Civilās aizsardzības departaments pavēstīja, ka pēc lavīnas pazuduši 30 cilvēki.

Glābējiem ar helikopteru un slēpēm izdevies sasniegt viesnīcu, bet tikai tagad notīrīti lielo sniega masu aizsprostotie ceļi, lai notikuma vietā varētu ierasties ātrās palīdzības un citas glābšanas dienestu automašīnas.

Līdz šim dzīvi no sniega izrakti divi cilvēki, kuri atradās automašīnā pie viesnīcas, liecina varasiestāžu ziņotais.

Lai piekļūtu viesnīcai, glābēji ar lāpstām rokas cauri sniega sienai.

Mediji ziņo, ka trīs stāvu viesnīcā atradās vismaz 20 viesi, tostarp bērni, un septiņi darbinieki, kad Abruco rajonu trešdien satricināja pirmā no četrām zemestrīcēm.

Lavīna skāra viesnīcu brīdī, kad viesi grasījās doties prom, tomēr to nevarēja izdarīt, jo nebija ieradusies sniega tīrīšanas mašīna.

Jau vēstīts, ka Itālijas vidienē trešdien četru stundu laikā notika četras zemestrīces. Zemestrīces bija jūtamas Lacio, Markes un Abruco reģionos, kā arī 100 kilometrus attālajā Romā. Epicentrs atradās deviņu kilometru dziļumā uz dienvidiem no Amatričes pilsētiņas.

Zemestrīces laupīja viena cilvēka dzīvību, un viens cilvēks tiek uzskatīts par pazudušu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu