Ekvadorā aiztur vīrieti, kurš Ņujorkā nozadzis spaini ar zeltu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pārdrošais vīrietis, kurš pērn Ņujorkā gaišā dienas laikā nozaga spaini ar zelta plēksnēm 1,6 miljonu dolāru (1,5 miljonu eiro) vērtībā no inkasentu automašīnas, ir aizturēts Ekvadorā, piektdien paziņoja policija.

ASV Iekšzemes drošības ministrijas izmeklētāji, Ņujorkas un Ekvadoras policisti aizturēja Hulio Nivelo, kurš pazīstams arī ar citiem vārdiem.

Prokurore Marija Agirre paziņoja, ka Nivelo par zādzību tiks tiesāts Ekvadorā, jo šīs valsts likumi nepieļauj izdošanu.

Nivelo ceturtdien tika aizturēts, kad bija izgājis no kāda radinieka mājokļa, kur viņš bija dzīvojis. Amatpersonas bija izsekojušas viņu no Ņujorkas caur ASV Floridas štatu.

Aizturētā advokāts Farisio Garsija apgalvoja, ka saskaņā ar imigrācijas dokumentiem Nivelo zādzības laikā nemaz nav bijis Ņujorkā, jo viņam kopš 2008.gada aizliegts ierasties ASV.

Ekvadoras policija paziņoja, ka nav reģistrēta Nivelo legāla ierašanās valstī «un tiek pieņemts, ka viņš to izdarījis slepenā veidā uz robežas».

Nozagtais zelts nav atrasts.

Zādzība notika 29.septembrī Manhetenas rajonā. Videonovērošanas kameru ierakstos redzams, kā vīrietis izceļ no kravas mašīnas 39 kilogramus smago spaini un aizsteidzas prom. Tālāk zaglis gan devies lēnākā gaitā, ceļa posmu, kas parasti prasa desmit minūtes, ejot veselu stundu, vietām noliekot zelta spaini pie zemes, lai atpūtinātu rokas.

Zādzība notika brīdī, kad apsargs bija aizgājis līdz šofera kabīnei, lai paņemtu mobilo tālruni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu