Prokremliskie mediji krietni pārspīlē ar ASV spēku apmēriem Eiropā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) izveidotās «East StratCom Task Force» komandas iknedēļas izdevumā «Disinformation Review» («Dezinformācijas apskats») pieminētas atsevišķas publikācijas, kurās mēģināts apgalvot, ka Eiropā ieradušies vairāki simti ASV tanku, kaut patiesībā to skaits ir daudzas reizes mazāks.

Kādā no pieminētajām publikācijām norādīts, ka ASV uz Eiropu sūta pat 3600 tankus. Patiesībā tie ir 3500 karavīri, 87 tanki un 144 kaujas mašīnas «Bradley». Neskatoties uz maldinošo informāciju, trīs dienu laikā to pārpublicēja vairākas vietnes ASV, Kanādā, kā arī Eiropā. Tāpat dezinformācija tikusi pārtulkota citās valodās, kā arī vairākkārt pieminēta Krievijas medijos un mājaslapās.

Kā norādījuši eksperti, šāda pieeja dezinformācijas īstenošanai ir ļoti veiksmīga, jo visi militārie transportlīdzekļi tiek salikti kopā un nosaukti par tankiem, vairākus desmitus piedomājot klāt. Šāda veida dezinformācija lasītājos var radīt paniku un sajūtu, ka pie Krievijas robežām tiks izvietots ievērojams militārs spēks, kas nav patiesība, uzsver pētnieki.

Iknedēļas izdevumā «Dezinformācijas apskats» tiek publicēti dezinformācijas apkopojumi, kurus veic speciāla «mītu kliedēšanas» komanda, bet «East StratCom Task Force» tikai apkopo minēto informāciju.

NATO ģenerālsekretāra vietniece Roza Gotemellere iepriekš intervijā ziņu aģentūrai BNS norādīja, ka īstenojot operāciju «Atlantic Resolve», Eiropā tiešām atgriežas ASV tanki un bruņutehnika, kas ir atbilde uz Krievijas uzvedību.

«Man nācies redzēt Krievijas paziņojumus, ka tā esot steidzama operācija, ka ierodoties ļoti daudz tanku un bruņumašīnu. Tie ir 3500 karavīri, 87 tanki un 144 kaujas mašīnas «Bradley«. Tas ir svarīgs solis, bet tā mērķis ir savaldīšana un aizsardzība,» sacījusi NATO ģenerālsekretāra vietniece.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu