Igaunija Tapas militārajā kompleksā šogad ieguldīs 36 miljonus

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Igaunijas valdība šogad investēs vairāk nekā 36 miljonus eiro Tapas militārajā kompleksā. Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass un aizsardzības ministrs Marguss Tsahkna otrdien apmeklē 1.Kājnieku brigādi Tapā, lai iepazītos ar militārā kompleksa attīstību.

«Aizsardzības spēku kompleksā Tapā tiek sperts nozīmīgs lēciens attīstībā,» pirms vizītes Tsahknas teikto citēja Igaunijas Aizsardzības ministrijas preses dienestā. «Komplekss šogad attīstīsies saistībā ar NATO sabiedroto spēku bataljona, kā arī profesionālā Skautu bataljona izvietošanu. Mēs Igaunijā sagaidīsim 1200 pilnībā bruņotus sabiedroto spēku karavīrus Lielbritānijas, Francijas un Dānijas vadībā,» piebilda ministrs.

Valdība koalīcijā ietilpstošās «Tēvzemes» un «Res Publica» savienības (IRL) priekšsēdētājs atzina, ka tam visam ir nepieciešamas plašas investīcijas, un valdība šogad atvēlējusi vairāk nekā 36 miljonus eiro Tapas militārā kompleksa attīstībai, kas tiks ieguldīti «jaunu baraku, ēdnīcas, aprīkojuma glabāšanas angāru, aprīkojuma noliktavu, komunikācijas un infrastruktūras izbūvē».

Tsahkna teica, ka Igaunijas aizsardzības izdevumiem, kas pārsniedz 2% no iekšzemes kopprodukta, ir simboliska nozīme sabiedroto acīs.

Ratasam šī ir pirmā oficiālā vizītē Tapā kopš stāšanās premjera amatā.

Tsahkna otrdien apmeklēs arī zemessardzes organizācijas «Kaitseliit» Tallinas un Harju apriņķa nodaļas, kurās ir attiecīgi 3400 un 2600 brīvprātīgo biedru.

Jau vēstīts, ka starptautiskā NATO bataljona karavīri Igaunijā ieradīsies pavasarī. Lielbritānija uz Igauniju nosūtīs 800 karavīru ar kājnieku kaujas mašīnām «Warrior», tankiem «Challenger 2» un izlūkošanas bezpilota lidaparātiem. Francijas kontingents arī piedalīsies bataljona darbībā pirmajā gada pusē, bet pēc tam to nomainīs Dānijas karavīri.

Pērn 8.jūlijā NATO samitā Varšavā tika apstiprināta vienošanās par NATO sabiedroto spēku klātbūtni Baltijas valstīs un Polijā rotācijas kārtībā. Tika pieņemts lēmums, ka 2017.gadā Latvijā, Polijā, Igaunijā un Lietuvā izvietos daudznacionālas bataljona lieluma kaujas grupas. Kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu