Saasinoties situācijai Donbasā, Porošenko pārtrauc vizīti Vācijā

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko sakarā ar situācijas saasināšanos Donbasā pārtraucis vizīti Vācijā, pirmdien tviterī pavēstīja Porošenko preses sekretārs Svjatoslavs Cegolko.

Avdijivkā, netālu no Doņeckas, apšaužu dēļ izveidojusies ārkārtas situācija, kas robežojas ar humāno katastrofu, norādīja prezidenta pārstāvis.

Apšaužu rezultātā nodarīti postījumi elektrolīnijām un bez elektrības palikuši 25 000 Avdijivkas iedzīvotāju, pavēstīja vietējās varasiestādes. Pilsētā arī nav ūdens un apkures.

Kā vēsta Krievijas ziņu aģentūra «Interfax», atsaucoties uz promaskaviskajiem teroristiem, kaujas Avdijivkā esot atsākušās ar jaunu sparu.

Ukrainas karaspēks esot pārgājis uzbrukumā, kā arī apšaudījis ar artilērijas ieročiem Doņeckas un Makijivkas nomales.

Neatkarīgi avoti šo informāciju nav apstiprinājuši.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu