Tramps uzdod Pensam vadīt vēlēšanu «krāpšanas» izmeklēšanu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps svētdien paziņojis, ka uzdevis viceprezidentam Maikam Pensam vadīt komisiju, kas izmeklēs, pēc Trampa domām, prezidenta vēlēšanās piedzīvoto nelegālo balsošanu.

«Es izveidošu komisiju, ko vadīs viceprezidents Penss, un mēs to izskatīsim ļoti uzmanīgi,» viņš norādīja intervijā telekanālam «Fox News».

Lai gan republikānis Tramps 8.novembrī notikušajās prezidenta vēlēšanās ieguva par 2,9 miljoniem balsu mazāk nekā demokrātu kandidāte Hilarija Klintone, viņam tomēr izdevās uzvarēt elektoru kolēģijā.

Lai arī štatu amatpersonu, vēlēšanu ekspertu un politiķu vidū valda plaša vienprātība, ka nelikumīgas balsošanas gadījumi ASV notiek reti, Tramps vairākkārt ir uzsvēris, ka vairāki miljoni cilvēku vēlēšanās varētu būt balsojuši nelegāli, pierādījumus par to nesniedzot.

ASV Kongresa augšpalātā Senātā vairākumā esošo republikāņu līderis Mičs Makonels tikmēr norādīja telekanālam CNN, ka nelegālas balsošanas gadījumi notiek, tomēr «nav pierādījumu» par tādiem pārkāpumiem, kas būtu mainījuši prezidenta vēlēšanu rezultātu.

«Es nedomāju, ka tā izmeklēšanai mums vajadzētu tērēt federālo naudu. Es domāju, ka štati var aplūkot šo jautājumu,» viņš piebilda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu