Pasaule jūk prātā: pieaugušo ietīšana autiņos esot terapeitiska

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ietīšana autiņos var būt terapeitiska arī pieaugušiem cilvēkiem, uzskata daži kustības speciālisti. Jokainajam terapijas veidam dots nosaukums Otonamaki, vēsta «Reuters».

Otonamaki praktizētāji skaidro, ka meistarīga ietīšanas procedūra cilvēkiem var palīdzēt likvidēt stājas problēmas un stīvumu locītavās.

BBC atklāj, ka Otonamaki kļūst arvien populārāka Japānā, un tās izgudrotāji nemaz neslēpj, ka ideju par šo terapijas veidu aizguvuši no tā, kā autiņos tiek ietīti mazi bērni.

Katrs terapeitiskās ietīšanas seanss ilgst 20 minūtes. Ietītais cilvēks šajā laikā relaksējoties un atgūstot lokanību.

«Ideja patiesībā radās, kad daži cilvēki pauda bažas par zīdaiņiem, kuri, ietīti autiņos, iespējams, jūtas slikti vai klaustrofobiski. Mēs domājām - ja pieaugušos ietītu šādā veidā, viņi varētu paši uz savas ādas pieredzēt, cik tā patiesībā ir laba sajūta,» stāsta terapeite Orie Matsuo.

Otonamaki praktizētāji stāsta, ka pēc procedūras jūtot, kā uzlabojas sajūta mugurā un plecos. Seansa laikā sajūta esot tik laba, ka esot ļoti viegli iemigt. Pie tam kāju un gurnu locītavas kļūstot lokanas un elastīgas.

Tomēr nebūt ne visi par Otonamaki ieguvumiem ir pārliecināti. Vietnē «Twitter» kāds cilvēks raksta, ka šī terapijas metode drīzāk izskatoties pēc kadriem no šausmu filmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu