Teroraktu plānotājs 11.septembra uzbrukumos vaino ASV

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2001.gada 11.septembra terorakti ASV bija tiešs Savienoto Valstu ārpolitikas rezultāts, vēstulē bijušajam ASV prezidentam Barakam Obamam apgalvo apcietinājumā Gvantanamo turētais Halids Šeihs Mohammeds, kurš pats sevi atzinis par 11.septembra teroraktu organizētāju.

18 lappuses garā vēstule adresēta «čūskas galvai Barakam Obamam» - «apspiešanas un tirānijas valsts» līderim.

Vēstuli atklātībai nodevis aizstāvības puses advokāts Deivids Nevins, norādot, ka Mohammeds to sācis rakstīt 2014.gadā. Vēstule ir datēta ar 2015.gada 8.janvāri, bet Balto namu tā sasniegusi Obamas prezidentūras pēdējās dienās.

«Tie nebijām mēs, kas 11.septembrī sāka pret jums karu. Tie bijāt jūs un jūsu diktatori mūsu zemē,» raksta Mohammeds.

Allāhs esot bijis lidmašīnu nolaupītāju pusē, kad tās 2001.gadā ietriecās Ņujorkas Dvīņu torņos un Pentagona ēkā Vašingtonā un nogāzās Pensilvānijas laukā, skaidro islāma radikālis.

«Allāhs mums palīdzēja īstenot 11.septebra uzbrukumus, iznīcināt kapitālistu ekonomiku, pieķert jūs ar nolaistām biksēm, izgaismot jūsu ilgstošo apgalvojumu par demokrātiju un brīvību liekulību,» norāda Mohammeds.

Uzskaitot ASV «brutālos un mežonīgos slaktiņus», sākot no Vjetnamas kara un atomsprādzieniem Hirosimā un Nagasaki, Mohammeds galveno uzmanību vēstulē pievērš palestīniešu liktenim, kā arī ASV atbalstam Izraēlai un «ebreju okupantiem».

«Jūsu rokas joprojām ir slapjas ar Gazā nogalināto mūsu brāļu un māsu, un bērnu asinīm,» skaidro apcietinātais radikālis.

Par 11.septembra teroraktu organizēšanu Mohammedam draud nāvessods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu