Dombrovskis: ES ir jāaizstāv pret «alternatīvajiem faktiem»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Eiropas Savienībai (ES) jābūt gatavai aizstāvēties pret draudiem Eiropas vērtībām, tostarp pret «alternatīviem faktiem», piektdien aģentūras «Bloomberg» rīkotā konferencē Londonā paziņojis Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis.

«Mums būtu jābūt gataviem aizstāvēt Eiropas vērtības, kad tās tiek apdraudētas, vai kad pierādījumos balstītai politikai uzbrūk ar alternatīviem faktiem,» norādīja Dombrovskis.

ASV prezidenta Donalda Trampa padomniece Kelienna Konveja izmantoja vārdkopu «alternatīvie fakti», cenšoties attaisnot Baltā nama preses sekretāra Šona Spaisera nepatiesos apgalvojumus par rekordlielo pūli Trampa inaugurācijā.

Komentējot «Breksitu», Dombrovskis sacīja, ka pagājušā gada jūnijā notikušā referenduma rezultāts nozīmē gatavošanos jaunām attiecībām starp ES un Lielbritāniju.

«Nesenās Amerikas vēlēšanas palielinājušas nenoteiktību un satricinājušas daudzus labi iesakņojušos pieņēmumus,» piebilda Dombrovskis. Viņš brīdināja, ka abiem notikumiem var būt finansiālas sekas.

«Amerikai ir visas tiesības mainīt savu pieeju, no jauna definēt savas nacionālās intereses,» atzina Dombrovskis. Vienlaikus viņš norādīja, ka «Eiropai ir tiesības uzmanīgi ieteikt, ka starptautiska sadarbība finanšu pārvaldībā ir visu interesēs».

«Kas notiktu, ja finanšu sektora noteikumi Ņujorkā, Honkongā, Londonā, Parīzē, Frankfurtē un Singapūrā būtu ļoti atšķirīgi?» jautāja EK viceprezidents.

«ES turēsies pie reformām, kas ieviestas finanšu stabilitātes aizsardzībai Eiropā. Un mēs būsim gatavi spert nepieciešamos soļus, lai aizsargātu un stiprinātu šos sasniegumus,» viņš piebilda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu