Kauņā laulību ceremonijas laikā aiztur līgavaini pakistānieti ar viltotiem dokumentiem

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietuvas robežsargi laulību ceremonijā Kauņā aizturējuši pakistānieti, kurš gribējis salaulāties ar viltotiem dokumentiem, pirmdien paziņojis Lietuvas Valsts robežapsardzības dienests.

Pie robežsargiem aizvadītajā piektdienā vērsās Kauņas pašvaldības administrācijas Dzimtsarakstu nodaļas darbinieki, lūdzot pārbaudīt Šengenas vīzu, kas izdota līgavainim - 29 gadus vecam Pakistānas pilsonim.

Robežapsardzības dienesta darbinieki devās uz Dzimtsarakstu nodaļu, kur uz laulību ceremoniju bija ieradušies līgavainis, viņa 23 gadus vecā izredzētā no Viļņas un divi liecinieki pakistānieši. Ieraugot formastērpos ģērbtos robežsargus, līgavainis un abi liecinieki pārsteigtās līgavas acu priekšā metās bēgt, un robežsargiem nācās likt lietā cīņas mākslas iemaņas, lai viņus aizturētu.

Nopratināšanas laikā noskaidrojās, ka viltota ir gan līgavaiņa pase, gan Šengenas vīza tajā. Par dokumentu viltošanu Valsts robežapsardzības dienesta Viļņas vienība sākusi pirmstiesas izmeklēšanu.

Aizturētais ārvalstnieks atzinās, ka ir 38 gadus vecs Pakistānas pilsonis, un uzrādīja Beļģijā ar attiecīgu vārdu izdotu autovadītāja apliecību. Lietuvieši sazinājās ar Beļģijas tiesībsargāšanas iestādēm un noskaidroja, ka šis dokuments ir īsts un pakistānietis savulaik studējis Beļģijā.

Viens no lieciniekiem nevarēja uzrādīt nekādus dokumentus un apgalvoja, ka ir 27 gadus vecs Pakistānas pilsonis. Viņš kopā ar izbijušo līgavaini nogādāts Pabrades Ārvalstnieku reģistrācijas centrā.

Otru liecinieku, 35 gadus vecu Pakistānas pilsoni, kam dokumenti bija kārtībā, robežsargi atbrīvoja. Pēc nopratināšanas atbrīvota arī līgava.

Kā ziņu aģentūrai BNS sacījis Valsts robežapsardzības dienesta pārstāvis Ģiedrjus Mišutis, robežsardzes darbiniekiem ir aizdomas, ka iecerētās pakistānieša laulības ar lietuvieti varēja būt fiktīvas. Tiks arī noskaidrots, vai pakistānietim bija tiesības legāli uzturēties Šengenas telpā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu