Lietuvas delegācijas locekļu personas dokumenti nonākuši prokrievisko kaujinieku rokās

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Lietuva izmeklē apstākļus, kādos Maskavas atbalstīto prokrievisko kaujinieku rokās nonākušas Lietuvas delegācijas locekļu identifikācijas dokumentu kopijas, kuras teroristi tagad izmanto propagandas mērķiem, vēsta ziņu vietne «15.min.lt».

Lietuviešu delegācija, kuras sastāvā bija toreizējais aizsardzības ministrs Juozs Oleks un vēl sešas Aizsardzības ministrijas amatpersonas, kā arī mediju pārstāvji, apmeklēja Ukrainu pērn aprīlī. Šīs delegācijas locekļu identifikācijas dokumentu kopijas nedēļas nogalē publicētas vairākās prokrievisko kaujinieku bandu kontrolētajās vietnēs, apgalvojot, ka dokumenti pieder «Baltijas valstu instruktoriem, kas apmāca teroristus».

Rakstos iztirzāti atentāti pret prokrievisko teroristu bandu vadoņiem Mihailu Tolstoju jeb Givi un Arsenu Pavlovu jeb Motorolu, ļaujot noprast, ka tajos esot iesaistītas Baltijas valstis.

Lietuvas diplomāti Ukrainā ir lūguši vietējām tiesībsargājošajām iestādēm noskaidrot, kā toreizējā ministra un citu Lietuvas delegācijas pārstāvju dokumentu kopijas nonākušas teroristu rīcībā.

Iespējams, ka kaujinieki dokumentu kopijas ieguvuši no vietējām Ukrainas varasiestādēm, piemēram, robežsargiem, bet Lietuvas Aizsardzības ministrijas preses dienestā norādīja, ka vēršanās pret Lietuvas oficiālu delegāciju notiek ar mērķi kaitēt labajām Lietuvas un Ukrainas attiecībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu