«Bellingcat»: Par «Buk» nogādāšanu Donbasā atbildēja atvaļināts Krievijas virsnieks

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kolāža: TVNET/Toms Ostrovskis

Starptautiskā neatkarīgā izmeklēšanas organizācija «Bellingcat» publicējusi datus par cilvēku, kurš kontrolējis zenītraķešu kompleksa «Buk» nogādāšanu no Krievijas Donbasā, kur no tās 2014.gada 17.jūlijā tika notriekta Malaizijas pasažieru lidmašīna, vēsta radio «Brīvība». Par kompleksa «Buk» pārvešanu atbildīgs bijis Krievijas atvaļinātais virsnieks Sergejs Dubinskis.

Bellingcat: Identifying Khmuryi, the Major General Linked to the Downing of MH17

Divās «Bellingcat» atskaitē publicētajās fotogrāfijās viņš redzams kopā ar Krievijas aktieriem Mihailu Porečenkovu un Ivanu Ohlobistinu, kas atklāti atbalstījuši Donbasa prokremliskos teroristus.

Informāciju par «Drūmo» «Bellingcat» pētnieki ieguvuši atklātos avotos - pamatā sociālajos tīklos, kā arī hakeru publicētajā Donbasa terorista Igora Strelkova (Girkina) korespondencē.

Organizācijas ziņojumā uzsvērts, ka šobrīd nav izdevies noskaidrot, kas tieši vadījis kompleksu «Buk», tomēr ir

zināmi visi Krievijas karavīri, kas iekārtu «Buk» pavadījuši Ukrainas teritorijā. Ziņojumā arī norādīts, ka viņi visi pēc Malaizijas lidmašīnas notriekšanas atvaļināti rezervē.

2014.gada 17.jūlijā virs teritorijas Ukrainas austrumos, kuru kontrolē Krievijas atbalstītās teroristu bandas, tika notriekta Malaizijas lidmašīna «Boeing 777», nogalinot visus aviolainerī esošos 298 cilvēkus.

Ukraina un rietumvalstis uzskata, ka raķeti izšāvuši Krievijas karavīri vai arī Krievijas atbalstītie kaujinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu