Laikraksts: Britu amatpersonas vaino Krieviju par apvērsuma plānošanu Melnkalnē

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu amatpersonas uzskata, ka Krievijas varasiestādes ir atbildīgas par centieniem oktobrī Melnkalnē sarīkot apvērsumu un nogalināt premjerministru, vēstīja laikraksts «Sunday Telegraph», atsaucoties uz avotiem Lielbritānijas valdībā.

Britu amatpersonas uzskata, ka Krievijas varasiestādes ir atbildīgas par centieniem oktobrī Melnkalnē sarīkot apvērsumu un nogalināt premjerministru, vēstīja laikraksts «Sunday Telegraph», atsaucoties uz avotiem Lielbritānijas valdībā.

Britu amatpersonas uzskatot, ka patiešām esot bijuši plāni noslepkavot Melnkalnes toreizējo premjerministru Milo Džukanoviču. Krievija turklāt to esot plānojusi tā, lai atklāšanas gadījumā vainu varētu uzvelt Krievijas nacionālistiem, kuri darbojušies bez Maskavas sankcijas, rakstīja «Sunday Telegraph».

«Jūs runājat par sazvērestību kaut kādā veidā sagraut vai pārņemt valdību. Nevar iedomāties, ka nebija kaut kāda veida apstiprinājuma procesa,» laikrakstā citēts kāda informācijas avots.

«Sunday Telegraph» norādīja, ka ASV un Lielbritānijas izlūkdienesti ir savākuši informāciju par augsta līmeņa Krievijas iesaisti sazvērestībā.

Komentējot «Sunday Telegraph» rakstu, Lielbritānijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka Melnkalne ir identificējusi sazvērestībā iesaistītos Krievijas pilsoņus.

«Melnkalnei pašai ir jāveic kompetents, caurskatāms tiesas process un apvērsumā aizdomās turamo tiesa,» uzsvēra ministrijas pārstāve.

Jau vēstīts, ka pērnā gada 16.oktobrī, kad Melnkalnē notika parlamenta vēlēšanas, valstī tika plānots apvērsums, kura laikā bija paredzēts noslepkavot toreizējo prorietumnieciski noskaņoto premjerministru Milo Džukanoviču, kura vadītā valdība atbalstīja pievienošanos NATO.

Varasiestādes uzskata, ka apvērsuma mēģinājumā bija iesaistīti krievu nacionālisti.

Kremlis ir noliedzis jebkādu saistību ar notikušo, tomēr aktīvi atbalsta vietējas grupas, kas iestājās pret Melnkalnes kļūšanu par NATO dalībvalsti.

Aizdomās par saistību ar apvērsuma mēģinājumu ir aizturēti aptuveni 20 cilvēki, tostarp divi Krievijas pilsoņi.

Aizdomu ēna krīt arī uz Melnkalnes opozīcijas līderiem Andriju Mandiču un Milanu Kneževiču.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu