Avots: Trampa jaunais imigrācijas rīkojums vērsīsies pret tām pašām septiņām musulmaņu valstīm

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrew Kelly / REUTERS

ASV prezidenta Donalda Trampa pārskatītā imigrācijas rīkojuma projektā paredzēts liegt iebraukt to pašu septiņu lielākoties musulmaņu apdzīvoto valstu pilsoņiem, aģentūrai AP atklājusi augsta ranga Trampa administrācijas amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Rīkojums vērsīsies pret Irākas, Irānas, Jemenas, Lībijas, Sīrijas, Somālijas un Sudānas pilsoņiem.

Izņēmumi tikšot izdarīti tikai attiecībā uz tiem cilvēkiem, kuri jau būs ieguvuši vīzu iebraukšanai ASV, arī tajos gadījumos, ja tā vēl nebūs izmantota.

Amatpersona uzsvēra, ka izņēmums tiks izdarīts attiecībā uz pastāvīgo uzturēšanās atļauju saņēmējiem un ASV un šo septiņu valstu dubultpilsoņiem.

Rīkojuma projektā arī nav paredzēts automātiski noraidīt Sīrijas bēgļu lūgumu piešķirt vīzu.

Amatpersona piebilda, ka pirms parakstīšanas rīkojuma projekts vēl var tikt mainīts.

Atbildot uz jautājumu par pārskatīto imigrācijas rīkojumu, Baltā nama pārstāve Sāra Hakabija-Sandersa norādīja, ka šis dokuments ir tikai projekts, bet galīgā versija tiks publiskota drīz.

Arī laikraksts «The Wall Street Journal» vēstīja, ka pārskatītā rīkojuma projekts paredz vērsties pret tām pašām septiņām valstīm, izņēmumu izdarot attiecībā uz pastāvīgās uzturēšanās atļauju saņēmējiem.

Tramps šonedēļ ir solījis nākt klajā ar jaunu imigrācijas rīkojumu.

Jau ziņots, ka ASV federālā apelācijas tiesa 9.februārī atteicās atjaunot bloķēto prezidenta izpildrīkojumu par bēgļu programmas apturēšanu un aizliegumu iebraukt ASV septiņu musulmaņu valstu pilsoņiem.

Federālais apgabala tiesnesis Džeimss Robarts Vašingtonas štata Sietlas pilsētā 3.februārī izdeva rīkojumu, ar kuru ir uz laiku bloķēts prezidenta Donalda Trampa 27.janvāra izpildrīkojums. Tiesnesis pieņēma šādu lēmumu pēc Vašingtonas un Minesotas štatu prasības.

ASV Tieslietu ministrija 4.februāra vakarā aicināja 9.iecirkņa federālo apelācijas tiesu noraidīt šo tiesneša rīkojumu.

Tramps 27.janvārī parakstīja izpildrīkojumu, kas paredz pastiprināt iespējamo imigrantu vai bēgļu pārbaudi,

Saskaņā ar šo rīkojumu visa ASV programma bēgļu izmitināšanai tiek apturēta vismaz uz 120 dienām, kamēr tiks pieņemti jauni stingri bēgļu pārbaudes noteikumi. Sīriešu bēgļu uzņemšana tiek apturēta uz nenoteiktu laiku vai līdz laikam, kad prezidents pats izlems, ka viņi vairs nerada draudus.

Rīkojums arī paredz uz 90 dienām apturēt vīzu izsniegšanu cilvēkiem - gan ceļotājiem, gan imigrantiem - no Irākas, Irānas, Jemenas, Lībijas, Sīrijas, Somālijas un Sudānas.

Pēc rīkojuma izdošanas daudzi derīgu vīzu īpašnieki un pastāvīgās uzturēšanās atļauju saņēmēji tika aizturēti lidostās un nosūtīti atpakaļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu