Pērn no Vācijas deportēts rekorddaudz imigrantu

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pērn no Vācijas deportēti 80 000 imigrantu, bet no 700 000 patvēruma lūgumu 300 000 noraidīti, paziņojis Vācijas bēgļu lietu koordinators Pēters Altmeiers.

Pērn no Vācijas deportēts imigrantu rekordskaits, intervijā laikrakstam «Bild am Sonntag» sacīja amatpersona. Runa pamatā ir par noziedzniekiem, likumpārkāpējiem un cilvēkiem, kas rada draudus nacionālajai drošībai.

Personas, kuru patvēruma pieprasījums ticis noraidīts, tiek deportētas no valsts. «Mēs aizvadītajā gadā nosūtījām mājās 80 000 patvēruma meklētāju, kuru prasības tika noraidītas, - tas ir rekords, un šis skaitlis vēl vairāk pieaugs. 2016. gadā mēs saņēmām ap 700 000 lūgumu pēc patvēruma un gandrīz 300 000 tika noraidīti. Mēs šos cilvēkus mājās sūtīsim ātri, jo nevēlamies iedragāt uzticamību mums kā valstij, kurā valda likuma spēks,» teica Altmeiers.

Patvēruma meklētājiem ir jāspēj pierādīt, ka to dzimtajās valstīs apdraudēta viņu dzīvība, drošība vai draud dažāda veida represijas. Tomēr līdz šim daudzos gadījumos patvēruma meklētājiem, kuru prasības noraidīts, tik un tā tika atļauts Vācijā uzturēties pagaidām, vēsta «Reuters». Tagad Vācijas kanclere Angela Merkele pirms rudenī gaidāmajām vēlēšanām šo praksi vēlas izskaust.

Pievēršoties imigrantu deportēšanai uz Afganistānu, amatpersona uzsvēra, ka šajā valstī ir pilētas un reģioni, kur deportētie imigranti varēs dzīvot drošībā.

Vācija pēdējo 18 mēnešu laikā valstī uzņēmusi vairāk nekā miljonu imigrantu, liela daļa no kuriem bēguši no kara un vardarbības Sīrijā, Irākā un Afganistānā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu