Kremlis noliedz dalību Melnkalnes premjera atentāta mēģinājumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievija kā «absurdus un nepamatotus» noraidījusi apgalvojumus, ka tās specdienesti bijuši iesaistīti atentāta mēģinājumā pret Melnkalnes premjeru un bijušo prezidentu Milo Džukanoviču, raksta «The Guardian».

Atentāta mēģinājums pret Džukanoviču ticis plānots aizvadītā gada oktobrī vēlēšanu laikā.

Saistībā ar atentāta mēģinājumu un plāniem sagrābt parlamentu Melnkalnes varasiestādes arestēja vairākus Serbijas pilsoņus, un saistībā ar notikušo meklēšanā izsludināti arī divi Krievijas pilsoņi.

Melnkalnes varasiestādes iepriekš apgalvojušas, ka konspirācijas autori bijuši Krievijas pilsoņi. Tomēr nedēļas nogalē Melnkalnes prokurors izteicās vēl asāk, paziņojot, ka atentāta plānā ietekmīga loma bijusi arī «Krievijas valsts iestādēm». Mērķis esot bijis šādi vērsties pret Balkānu valsts plāniem pievienoties NATO.

«Līdz šim mums bija pierādījumi, ka plānā iesaistīti Krievijas pilsoņi, taču tagad arī tam, ka savā ziņā iesaistītas bija arī Krievijas varasiestādes. Krievijai šajā lietā jāsāk izmeklēšana, lai noskaidrotu, kuras varasiestādes bija iesaistītas, un jāsāk krimināllieta,» teica prokurors.

Krievijas prezidenta pārstāvis Melnkalnes apsūdzības noraidīja kā absurdas. «Šīs ir absurdas apsūdzības... Mēs neiejaucamies citu valstu iekšējās lietās, tai skaitā Melnkalnes lietās,» teica Putina runasvīrs Dmitrijs Peskovs.

Laikraksts «Telegraph», atsaucoties uz avotiem Lielbritānijas valdībā, vēstīja, ka valsts apvērsuma un atentāta mēģinājums, ko Melnkalnes varasiestādēm izdevās novērst, tika sarīkots ar Krievijas atbalstu.

2016. gada oktobrī Melnkalnē notika parlamenta vēlēšanas, un to laikā varasiestādēm izdevās novērst valsts apvērsumu un atentātu pret toreizējo premjeru Milo Džukanoviču. Tāpat valstī bija paredzēts sarīkot masu nekārtības. Premjera Džukanoviča valdība atbalstīja valsts pievienošanos NATO. Līdz šim šajā lietā Melnkalnes varasiestādes arestējušas apmēram divus desmitus personu, tai skaitā Krievijas pilsoņus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu