ASV viceprezidents Flinna atkāpšanos uzskata par pareizu soli

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV viceprezidents Maiks Penss pirmdien paziņojis, ka ASV prezidenta Donalda Trampa padomnieka nacionālās drošības jautājumos Maikla Flinna atkāpšanās bijis pareizs solis.

«Es jutos vīlies, uzzinot, ka ģenerāļa Flinna izklāstītie fakti bija neprecīzi,» jautāts par Finnu, preses konferencē sacīja Penss.

«Es pilnībā atbalstu prezidenta lēmumu lūgt viņam atkāpšanos. Tas bija pareizs lēmums,» uzsvēra Penss.

Flinns pagājušo pirmdien atkāpās no amata, jo bija sniedzis maldinošu informāciju par saviem kontaktiem ar Krievijas amatpersonām.

Šis ir pirmais gadījums ASV vēsturē, kad tik drīz pēc administrācijas izveidošanas nācies demisionēt prezidenta padomniekam nacionālās drošības jautājumos.

Flinns sākotnēji noliedza, ka būtu kontaktējies ar Krievijas amatpersonām pirms Trampa inaugurācijas un apspriedis Maskavai piemērotās ASV sankcijas, bet vēlāk atzina, ka šādi kontakti bijuši un sarunās, iespējams, pieminētas arī sankcijas.

Flinna atkāpšanās, kas notika pirms Pensa pirmās vizītes Eiropā, esot ASV viceprezidenta amatā, raisīja jautājumus par Pensa ietekmi Trampa administrācijā un to, vai viņš tiešām runā jaunā ASV prezidenta vārdā.

Tramps tikmēr nedēļas nogalē iztaujāja jaunos kandidātus nacionālās drošības padomnieka amatam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu