Lepēna nosauc Asadu par risinājumu Sīrijas krīzei

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas prezidenta vēlēšanu kandidāte un galēji labējās partijas «Nacionālā fronte» (FN) līdere Marina Lepēna pirmdien Libānas apmeklējuma laikā nosauca Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu par risinājumu Sīrijas krīzei.

Lepēna pirmdien sāka divu dienu vizīti Libānā, lai veicinātu savu starptautisko atpazīstamību un uzsvērtu savu prosīrisko un prokristīgo nostāju. Viņa arī tikās ar Libānas prezidentu un premjerministru, pirmoreiz tiekoties ar kādas valsts vadītājiem savas vēlēšanu kampaņas laikā.

Lepēna sacīja, ka Asads ir Sīrijas krīzes «vispārliecinošākais risinājums Francijai» un ka vislabākais veids, kā aizsargāt Sīrijas kristiešu minoritāti, ir «izskaust» džihādistu grupējumu «Islāma valsts», kas vajā kristiešus, nevis pārvērst viņus par bēgļiem.

Libāna, kurai ir gara robeža ar Sīriju, ir uzņēmusi 1,2 miljonus sīriešu bēgļu, tai skaitā kristiešus, kuriem uzbruka «Islāma valsts».

Libānas apmeklējums ir pirmais ievērojamais ārlietu pasākums Lepēnai, kas kandidēs Francijas prezidenta vēlēšanās 23.aprīlī un 7.maijā. Viņa cer parādīt sevi kā Tuvo Austrumu kristiešu aizstāvi, lai iegūtu tūkstošiem Francijas pilsoņu balsu Libānā.

Lepēna ir centusies atbrīvot FN no rasistiska un antisemītiska tēla. Viņas vēlēšanu platforma ir vērsta pret imigrāciju un Eiropas Savienību, bet kritiķi to uzskata par aizsegu antiislāmiskiem un ksenofobiskiem uzskatiem.

Lepēna pastāstīja, ka sarunā ar Libānas premjerministru Saadu Hariri pateikusi, ka «nav nekāda dzīvotspējīga un iedarbīga risinājuma» Sīrijas pilsoņkaram, kā vien izvēle starp Asadu un «Islāma valsti».

«Es skaidri izskaidroju, ka politiskajā ainā vismazāk sliktais variants ir politiski reālistiskais. Izrādās, ka Bašars al Asads šodien acīnredzot ir vispārliecinošākais risinājums Francijai,» sacīja Lepēna.

Lepēna jau agrāk bija darījusi zināmu, ka viņa atbalsta Asadu. Viņas nostāja ievērojami atšķiras no oficiālās Francijas politikas un arī Hariri politikas, jo viņš ir Saūda Arābijas sabiedrotais pret Asadu.

Lepēna pirms tam tikās ar Libānas prezidentu Mišelu Aunu, kurš atbalsta Asadu un Irānas atbalstīto šiītu grupējumu «Hezbollah», kas ir Asada sabiedrotais.

Lepēna sacīja, ka viņa un Auns bijuši vienisprātis, ka Francijai un Libānai jābūt «pīlāriem» cīņas organizēšanā pret islāma fundamentālismu.

Lepēna savā divu dienu vizītē plāno tikties arī ar kristiešu maronītu patriarhu.

Lepēna līdzīgi citiem Francijas politiķiem ir paudusi atbalstu kristiešu minoritātes aizsardzībai, bet uzsvērusi, ka tas jāizdara, iznīcinot ienaidnieku – «Islāma valsti».

«Veids, kā aizsargāt kristiešu minoritāti, ir iznīdēt tos, kuriem ir vīzija par visu minoritāšu iznīcināšanu. Man kristiešu aizsargāšana nozīmē nodrošināt, lai kristieši paliktu savās valstīs,» nevis kļūtu par bēgļiem, teica Lepēna.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu