Kolumbijas kreiso partizānu atbruņošanos paredzēts sākt 1.martā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Kolumbijas lielākais un vecākais kreiso partizānu grupējums «Kolumbijas Revolucionārie bruņotie spēki» (FARC) sāks savu partizānu atbruņošanās procesu 1.martā, otrdien paziņoja Kolumbijas valdība.

Atbruņošanās notiks, Kolumbijai īstenojot miera līgumu starp valdību un partizāniem, kas izbeidz Latīņamerikas pēdējo liela mēroga bruņoto konfliktu, kurš bija ildzis 52 gadus.

FARC atbruņošanās notiks ANO pārraudzībā.

FARC dalībnieki 1.martā nodos 30% no saviem ieročiem, žurnālistiem paziņoja ģenerālis Havjers Floress, kurš vada militāro operāciju partizānu demobilizācijai un atbruņošanai.

Vēl 30% ieroču varas iestādes savāks 1.maijā, bet pēdējā atbruņošanās notiks 1.jūnijā.

Vēl nav noteikts, kur beigās nonāks šie ieroči, sacīja Floress, kas agrāk bija vadījis vienību «Omega», kuras uzdevums bija cīņa pret FARC.

Miera līgums paredz, ka partizāniem jāatbruņojas 180 dienu laikā kopš pērnā gada 1.decembra.

FARC locekļi sestdien pabeidza ierasties valsts 26 zonās, kur viņi atbruņosies un iekļausies civilā dzīvē. Saskaņā ar Kolumbijas valdības datiem šajās zonās atrodas 6934 bruņoti partizāni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu