Itālijas taksisti izbeidz «Uber» labvēlīgo noteikumu dēļ sākto streiku

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas taksometru šoferi, kas streikoja, protestējot pret kopbraukšanas pakalpojumu uzņēmumam «Uber» labvēlīgiem noteikumiem, otrdienas vakarā izbeidza streiku pēc vienošanās ar valdību.

Sešas dienas ilgušais streiks bija radījis problēmas pasažieriem visā valstī, jo taksometri tā laikā uzņēma tikai invalīdus vai tos, kam bija nepieciešams nokļūt uz slimnīcu. Romā bija izcēlušās sadursmes starp protestējošiem taksistiem un policiju.

Taksisti atzīst, ka pašreizējie noteikumi ir labvēlīgi «Uber» un NCC (nomātu automobiļu ar šoferi) pakalpojumu sniedzējiem, jo atšķirībā no taksistiem tie var nopirkt licences mazpilsētās, kur šīs licences ir lētākas, bet izmantot tās darbam lielpilsētās.

Taksisti ir neapmierināti arī ar to, ka viņiem jāstrādā ar fiksētu tarifu, bet «Uber» un NCC var pieprasīt tādu samaksu, kādu vēlas.

Otrdienas vēlā vakarā pēc piecu stundu ilgām sarunām Itālijas transporta ministra vietnieks Rikardo Nečini paziņoja, ka taksisti piekrituši atsākt darbu.

Valdība trešdien tiksies ar taksometru šoferu un NCC pārstāvjiem, lai izstrādātu vadlīnijas nozarei.

Taksistu protesta dalībnieki otrdien Romā palaida signālraķetes pie parlamenta, un viena no tām izsita logus kādā kaimiņu ēkā.

Demonstrācijas notika arī Milānā un Turīnā, kur taksisti vairākas dienas bloķēja galveno laukumu.

«Taksometra licence Romā maksā 150 000 eiro, bet NCC samaksā desmit reizes mazāk citur,» sacīja 52 gadus vecs taksists, kurš strādājis šajā darbā kopš 2011.gada.

Viņa kolēģis pieminēja kādu Kalabrijas reģiona ciemu, kas pārdevis apmēram 200 licenču šoferiem, kuri devušies strādāt lielpilsētās, lai gan šis ciems bijis pilnvarots izsniegt tikai divas licences.

Valdība atlika likuma pieņemšanu automobiļu nomas pakalpojumu regulēšanai, jo gribēja vairāk laika šā jautājuma izskatīšanai.

Romas mēre Virdžīnija Radži sacīja, ka viņa atbalsta taksistus, un aicināja «apturēt reformas, kas uzspiestas no augšas un palielina pilsētas pārvaldības problēmas».

Radži tomēr aicināja taksistus atrast iespēju atsākt darbu, jo viņi ir vajadzīgi tūristiem un ārzemniekiem lidostās, stacijās un viesnīcās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu